PH-lampans eviga popularitet

När PH lampan lanserades i slutet av 50-talet så var den helt unik och olikt allt annat på marknaden vid den tiden. Den fick ett stort genombrott och sålde otroligt bra. Den kom att bli en stor stilikon världen över och under många år så kändes det som att alla hade en ph-lampa i sitt hem.

Det var år 1958 som den lanserades, och nu; år 2013, 55 år senare så är lampan fortfarande populär. Den säljs nämligen fortfarande i stor utsträckning, och det senaste året verkar populariteten runt lampan ha ökat ännu mer. Självklart är populariteten inte lika hög som under lampans storhetstid, men ändå förvånansvärt populär för att ha så många år på nacken.

Man kan förstå att en lampa som överlevt så otroligt länge måste ha legat långt före sin tid när de tillverkades från första början. Och det gjorde PH-lampan verkligen. Än idag så klassas den som ett modernt mästerverk – och den lär utan tvekan leva kvar i många år framöver. Den som vill köpa en snygg PH lampa gör det enklast genom att handla på nätet. Där finns nämligen det största och bästa utbudet.

När det kommer till den yngre generationen – det vill säga främst dem som är född på 80- och 90-talen eller ännu senare så är det inte självklart att man vet vad en PH-lampa är. Namnet säger ju egentligen inte så mycket, men även om man inte vet vad en ph-lampa är så lär man ändå ha sett sådana lampor ganska många gånger under sitt liv.