Nyfiken på vackra eller kanske lite udda designlampor?

Vill du ha inspiration, tips och råd så ska du fortsätta att läsa här! En lampa är så mycket mer än belysning, välj och vraka bland lampor från flera olika designers och i flera olika utföranden. Kanske är du ute efter en lampa som skänker ett behagligt ljus vid tv- soffan eller så behöver du en med lite skarpare ljus på arbetsplatsen.

Vill du ha en klassisk lampa eller kanske en nydesignad variant kanske i en lite mer utmärkande färg eller utförande. Numera finns det lampor där du enkelt kan rikta belysningen och förändra dess styrka efter ditt behov. När du är på jakt efter en lampa så ska du tänka på vilken typ av ljus du är ute efter snarare än vilken typ av lampa du vill ha.

Tänker du ur belysningssynpunkt så är det lättare att se vilken typ av belysning som kan lyfta din inredning. Tänk också på att det är kontrasten mellan mörker och ljus som gör en helhet i ditt hem. Med rätt belysning skapar du enkelt en mysig eller behaglig känsla i din inredning.

En lampa som du kan rikta går enkelt att förändra. Då kan du använda samma lampa när du stickar i soffan och sedan bara sänka belysningen och rikta den mot en annan yta för att skapa en behaglig belysning till filmkvällen. När du vill skapa en mysig miljö i ditt hem som exempelvis i tv rummet kan det vara lämpligt att välja en svagare typ av belysning och sedan välja flera punkter att lysa upp. Detta skapar en helhet i rummet och gör miljön behaglig.

Är du på jakt efter en cool lampa till barnrummet så ska du kika vidare på nätet. Det finns mängder av armaturer och lampor som exempelvis liknar ett jordklot eller har kalle anka figurer tryckta på. Även i barnrum är det smidigt med en lampa som går att dimmra. Vissa barn har svårt att sova när det är helt mörkt i rummet och då kan det vara skönt att ha en lampa som inte lyser så starkt. Kanske en design lampa med barnmotiv. En av de senaste trenderna är att ha en designad cool lampa över köksbordet. En häftig variant på en lampa är en armatur som har långa armar med en lampa i varje arm. Totalt kan det vara mellan 5 och 25 små halogen lampor som alla går att rikta åt olika håll. Här finner du coola design lampor till bra priser!