Designhotell i Gamla stan – Hotel Sven Vintappare

Hotel Sven Vintappare är ett unikt designhotell i Gamla Stan i Stockholm. På detta hotell bor man i ett genuint 1600-talshus. Huset ligger alldeles intill ett litet, lugnt och mysigt torg, Sven Vintappares torg, som i sin tur ligger mitt i den medeltida stadskärnan. Trots att omgivningen är så lugn och mysig har man endast en minuts promenad till shoppingstråket Västerlånggatan och till en av Stockholms och Gamla Stans absolut största sevärdheter, nämligen det Kungliga Slottet. Ska man boka hotell i Gamla Stan ligger alltså Hotel Sven Vintappare riktigt bra till.

Ett hotell i medeltida stil

På Hotel Sven Vintappare kan man uppleva ett Stockholm så som det kunde ha sett ut under Gustav III:s dagar, bland annat hittar man inredda källarvalv från medeltiden. Hotellet är inrymt i ett hus som är byggt 1607. Huset ligger i Sven Vintappares Gränd, vilket är en kort gränd mellan Västerlånggatan och Stora Nygatan. Gränden hette förr Swen Wintapperes grendh och den har troligen fått sitt namn efter Sven Staffansson som hade titeln Kong:e M:ttz tro tienere och wintappere.

Litet personligt hotell med unikt café

Hotel Sven Vintappare har sex stycken dubbelrum och en svit. Det lilla hotellet är mysigt, charmigt och personligt. Hotellet totalrenoverades under åren 2002 och 2004. Alla rum är utrustade med eget pentry, WC, dusch, platt-teve, bredband och säkerhetsbox. Alla rum har också exklusiva sängar och möbler i gustaviansk stil. Badrummen har granitgolv från Bohuslän med golvvärme och väggar av Kolmårdsmarmor. På hotellet finns ett café som påminner om hur en enkelt inredd krog såg ut i Stockholm på 1700-talet. Caféet fungerar också som frukostmatsal och som ett samlingsrum. Det finns parkering i närheten och roomservice under begränsade tider. Något som är unikt för hotellet är också att man som gäst kan boka in sig för en massagebehandling.